Fjordkulturdagan Vinjeøra

Annethvert år er det Fjordkulturdager på Vinjeøra. Proffesjonelle, effektive og alltid blide og positive Vinjeøringer klarer det hver eneste gang! I 2019 var det også et vellykket arrangement av Fjordkulturdagan på Vinjeøra ( Hemne kommune.) Arrangementet gikk av stabelen lørdag 15. og søndag 16.juni 2019. I Galleri Naustet var Jenny Schei Aae og Hans Gunnar Skjoldager. 2019 var for min del den aller siste utstilling på Vinjeøra – det har vært en glede å fått være med alle disse årene!
Her er noen glimt fra forskjellige år med Fjordkulturdager…

Fram til 1964 lå Vinjeøra i Vinje kommune. I dag fremstår Vinjeøra som Hemnes frodige grend i sør, med sin karakteristiske tettbegyggelse som minner om et travelt lokalsamfunn under det store sildefiske i Vinjefjorden – norges nordligste vestlandsfjor. På nordsiden av den indre del av fjorden strekker, nordeuropas lengste sammenhengende hasselskog seg oppover fjellsiden. Dette er også kommunevåpenet til Hemne kommune. Kjent for sin storslåtte natur, er Vinjeøra utgangspunkt for et vandrerparadis. Med turløyper som strekker seg via Fjordruta, til rike områder for jakt og fiske.

Lokaltradisjoner holdes i hevd på Vinjeøra, og hver sommer settes fjordkulturen på dagsorden under Fjordkulturdagan. En av hovedattraksjonene under Fjordkulturdagan, er omvisning i Bua – butikklokalene som har stått uforandret siden 1895. Bua hadde eget bakeri fram til 1918, og under festdagene på Vinjeøra kan du smake nystekte brød fra den originale bakerovenen.

VIDEO: «Baking på Bua under Fjordkulturdagan» (Lagt ut av Heim Kommune)